Лідери G20 домовилися боротися із глобальним потеплінням

Читать на русском
Учасникам саміту Великої двадцятки у Римі вдалося досягти угоди щодо обмеження потепління клімату більш ніж на 1,5 градуса.
фото ЕРА

Учасникам саміту Великої двадцятки за підсумками дводенної зустрічі у Римі вдалося досягти угоди щодо обмеження потепління клімату більш ніж на 1,5 градуса.

Про це йдеться у підсумковому комюніке зустрічі G20.

Зміни клімату: як глобальне потепління вплине на ЗемлюЯк кліматичні зміни і глобальне потепління вплинуть на Землю і людство – на відео Слово і діло.

Учасники саміту домовилися, що візьмуть на себе зобов'язання щодо обмеження темпів глобального потепління. Воно має бути обмежене 1,5 градуса за Цельсієм порівняно з доіндустріальним рівнем. Щоправда, термін досягнення мети не вказано.

«Ми визнаємо, що наслідки зміни клімату при (зростанні – ред.) на півтора градуси Цельсія набагато нижчі, ніж за двох градусів. Стримування зростання температури на рівні півтора градусів вимагатиме значних та ефективних дій та прихильності з боку всіх країн», - сказано у документі.

Також в угоді зазначено, що до середини століття учасники G20 зобов'язуються досягти нульового рівня викидів в атмосферу вуглекислого газу.

Крім того, у документі йдеться, що країни G20 зобов'язуються припинити фінансування закордонних проектів із вироблення електроенергії за допомогою вугілля.

Зазначимо, раніше ЄС та Британія взяли на себе зобов'язання скоротити викиди вуглецю більш ніж на 50 відсотків до 2030 року, що має дозволити досягти нульового нетто-показника викидів вуглецю до 2050 року.

Нагадаємо, раніше країни G20 схвалили глобальний податок.

Також повідомлялося, що ЄС виділить 4 мільярди євро для боротьби зі змінами клімату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: