Війна на Донбасі: бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню

Читать на русском
Бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню, використовуючи заборонену зброю. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Протягом минулої доби, 30 жовтня, на Донбасі було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, ще два порушення сталися у ніч на 31 жовтня.

Про це йдеться у ранковому зведенні сил штабу ООС.

Зазначається, що російські збройні формування продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілювати позиції Збройних Сил України.

«Біля Гранітного ворог застосував артилерію калібру 122 мм і міномети калібру 120 мм. В напрямку Південного окупанти вели обстріл з протитанкового ракетного комплексу та станкових протитанкових гранатометів. В бік Катеринівки противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, в районі населених пунктів Павлопіль та Лобачеве ворожі війська залучили безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17.

Місія нездійсненна: чому Зеленський не зміг домогтися миру на ДонбасіУкраїнський президент Володимир Зеленський втрачає свій рейтинг, однією з причин цього є неможливість досягнення миру на Донбасі.

Крім того в Луганській області зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Станом на 7 годину ранку, 31 жовтня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу Луганського ворог вів вогонь з гранатометів різних систем.

Зазначається, що втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Нагадаємо, що 29 жовтня, на Донбасі зафіксували 19 обстрілів з боку сепаратистів, поранено п'ятьох військових.

Також відомо, що в ОРДЛО російським бойовикам передали протитанкові керовані ракети, боєприпаси до ракетних систем, набої для великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок, а також міни та безпілотники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: