НАБУ намагалося забрати справу про зловживання в Конституційному суді – Ситник

Читать на русском
У Національному бюро відповіли на запитання про розслідування стосовно можливих зловживань у Конституційному суді, який скасував низку антикорупційних реформ.
Артем Ситникфото: прес-служба НАЗК

Національне антикорупційне бюро ініціювало витребування кримінального провадження стосовно можливих зловживань у Конституційному суді Україні, які обговорювали начебто в кабінеті голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка і зафіксовані на аудіозаписах.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, відповідаючи на питання журналіста «Слово і діло» щодо розслідувань детективів про зловживання в КСУ, зокрема, про зміну голови суду.

«Ми бачили ці обставини (розслідування «Слідство.інфо» щодо захоплення влади в КСУ – ред.), читали, вивчали і мали бажання, можливо, давати оцінку на предмет наявності кримінального правопорушення, але дізналися, що це правопорушення розслідується іншим органом правопорядку. Ми ініціювали передачу нам цієї справи для того, щоб у комплексі розслідувати, але нам не віддали це провадження. Тому яке рішення там (у справі – ред.) ухвалене я не знаю», – підкреслив Ситник.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел в органах правопорядку, восени 2020 року у справі про зміну голови Конституційного суду були складені проєкти підозр, які так і не були вручені. Розслідуванням цих подій займається Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництво Офісу генерального прокурора.

Як відомо, «Слідство.інфо» оприлюднило розслідування щодо нібито перевороту в Конституційному суді. За інформацією журналістів, високопосадовець часів Януковича Андрій Портнов, колишній голова Офісу президента Андрій Богдан та голова ОАСК Павло Вовк впливали на розгляд закону про люстрацію у КСУ. В тому числі, вони ініціювали зміну очільника Конституційного суду зі Станіслава Шевчука та Олександра Тупицького. Як стверджує ЗМІ, вказані дії обговорювалися в кабінеті керівника Окружного адмінсуду Києва, що зафіксовано аудіозаписами.

Як Портнов, Вовк і Богдан «ставили на коліна» Конституційний Судslidstvo info

Нагадаємо, Конституційний суд звільнив голову Шевчука з посади. Сам він назвав це «антиконституційним переворотом». За його заявою Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: