Шевчук назвав своє звільнення «антиконституційним переворотом»

Читать на русском
Станіслав Шевчук вважає, що за цією ситуацією стоїть персонально президент України Петро Порошенко.

Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук повідомив, що 14 травня у стінах суду відбувся «антиконституційний переворот» і «захоплення державної влади».

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Він заявив, що судді КСУ «вчинили тяжкий кримінальний злочин, пов’язаний із поваленням конституційного ладу». Він заявив, що планує завтра звернутись до суду та правоохоронних органів через події у КСУ.

«Сьогодні відбувся антиконституційний переворот у Конституційному cуді України і захоплення державної влади з боку осіб, які посідали посади суддів Конституційного cуду України. Судді головного конституційного органу держави, які присягали народу України, самі вчинили тяжкий кримінальний злочин, пов’язаний із поваленням конституційного ладу. Переворот відбувся поспіхом, із грубими та кричущими порушеннями Конституції України, Закону України «Про Конституційний cуд», Регламенту Конституційного cуду України», - заявив він.

Шевчук вважає, що за цією ситуацією стоїть персонально президент України Петро Порошенко.

«За цим злочином стоїть головний вигодонабувач Порошенко, який прикладає усі зусилля задля утримання влади шляхом збереження контролю над головними державними інституціями», - зазначив Шевчук.

Зазначимо, сьогодні ввечері низка ЗМІ з посиланням на джерела писали про те, що судді Конституційного суду проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади судді. Вони писали про те, що рішення підтримали 12 суддів з 18, а новим головою суду Наталію Шапталу.

Втім, на разі немає офіційних підтверджень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: