КСУ підтвердив звільнення Шевчука з посади голови

Читать на русском
Конституційний суд України на спеціальному пленарному засіданні ухвалив постанову про звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного суду України.

Голову Конституційного суду України Станіслава Шевчука сьогодні, 14 травня, звільнили.

Про це йдеться на сайті КСУ, пише «Слово і Діло».

Конституційний суд України на спеціальному пленарному засіданні прийняв постанову про звільнення Станіслава Шевчука з посади судді Конституційного суду України. У КСУ повідомили, що головою Конституційного суду України було обрано Наталю Шапталу.

У зв'язку з цим, Станіслав Шевчук заявив, що 14 травня у стінах суду відбувся «антиконституційний переворот» і «захоплення державної влади». Він заявив, що за цією ситуацією стоїть персонально президент України Петро Порошенко і пообіцяв звернутись до суду та правоохоронних органів через події у КСУ.

Нагадаємо, сьогодні у розслідуванні програми «Наші гроші» повідомлялося, що Шевчука можуть звільнити через вплив брата, який «надів» логотип Зе-команди.

У розслідуванні йдеться, що 13 березня 2019 року троє суддів Конституційного суду (Микола Мельник, Сергій Сас і Сліденко Ігор) написали лист-звернення до своїх колег і закликали до звільнення Шевчука.

У листі вони публічно згадали і брата глави КС Рулава Одда (раніше Денис Шевчук) та його можливий вплив на Шевчука і кадрові призначення. Судді вказали, що Шевчук намагався призначити керівництво секретаріату суду бізнес-партнера свого брата. За даними Bihus.Info, частина суддів КС вже давно не публічно висловлювала невдоволення впливом брата Шевчука на Конституційний суд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: