ДБР відкрило кримінальне провадження щодо Шевчука – ЗМІ

Читать на русском
Розслідування розпочато за заявою депутата Верховної Ради про можливе незаконне призначення Шевчуком позаштатних радників, що призвело до зайвих бюджетних витрат.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливих зловживань колишнього голови Конституційного суду Станіслава Шевчука.

Про це «Українським новинам» повідомив представник ДБР, передає «Слово і Діло» в четвер, 13 червня.

Провадження відкрито за частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем). Розслідування розпочато за заявою депутата Верховної Ради про можливе незаконне призначення Шевчуком позаштатних радників, що призвело до зайвих бюджетних витрат.

Нагадаємо, 14 травня Конституційний суд України звільнив голову суду Станіслава Шевчука з посади судді за статтею закону України «Про Конституційний суд України». Судді КСУ ухвалили рішення про недовіру Шевчуку. За його звільнення проголосувала мінімальна необхідна кількість суддів - 12.

Шевчук назвав те, що трапилося у КС, «антиконституційним переворотом», після чого оскаржив звільнення в суді. Новим головою суду обрали Наталію Шапталь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: