У коронавірусній лікарні в Одесі закінчився кисень, пацієнтів евакуюють

Читать на русском
В останні кілька днів кисень лікарня отримувала в дуже малих кількостях, через що виникла його катастрофічна нестача
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Одесі з Центру соціально значущих хвороб, однієї з опорних коронавірусних лікарень у місті, терміново евакуюють десятки пацієнтів через те, що у медичному закладі закінчився кисень.

Про це повідомляє УНІАН.

Пацієнтів в терміновому порядку перевозять в іншу лікарню - на вулицю Ядова, де ще є кисень. Співробітники центру розповіли, що в останні кілька днів кисень лікарня отримувала в дуже малих кількостях, через що виникла його катастрофічна нестача. При цьому лікарі неодноразово повідомляли про брак кисню, але реакції не було.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

У підсумку ввечері 26 жовтня запаси кисню підійшли до кінця. Тому медики прийняли рішення оперативно евакуювати коронавірусних хворих, яких у центрі – понад 40 осіб. Всі ці люди киснезалежні та залишити їх без кисню - значить приректи на смерть.

Нагадаємо, раніше в Херсонській області, яка потрапила в червону зону карантину, заявляли, що спостерігається складна ситуація з медичним киснем. У Чернігові також склалася критична ситуація з киснем для COVID-пацієнтів у медзакладах.

22 жовтня стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я України намагається в самому терміновому порядку відшукати Альтернативні джерела поповнення запасу кисню для українських медичних установ. Два основних виробники кисню в Україні зупинилися на регламентний ремонт.

Пізніше глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що на заході країни після поломки відновив своє виробництво один з заводів з виготовлення кисню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: