В Україні вже з'явився мутований дельта-штам коронавірусу – Данілов

Читать на русском
Місцем концентрації хворих цим мутантним варіантом штаму є Львів, Тернопіль, Західна Україна в цілому, а також під загрозою знаходиться Київ
Олексій ДаниловСвобода слова

В Україні вже присутня мутантна форма дельта-штаму коронавірусу, яка ще небезпечніша за свій вихідний варіант. З кожним днем вона поширюється все сильніше.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі програми «Свобода слова».

«На превеликий жаль, в п'ятницю наші вчені закінчили дослідження і ми маємо на сьогодні підтвердження, що та мутація цієї «дельти», яка почалася у Великобританії, сьогодні вже є на території нашої країни» - повідомив він.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

За словами Данілова, на сьогодні місцем концентрації хворих цим мутантним варіантом штаму є Львів, Тернопіль, Західна Україна в цілому, а також під загрозою знаходиться Київ. Тому людям треба усвідомити, що у них залишається тільки два варіанти - або вакцинація, або кладовище.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі вчені виявили новий штам коронавірусу. Він отримав назву AY.4​​​.2 і може виявитися значно більш заразним, ніж Дельта-штам.

Нова хвиля коронавірусу, яка вже відправила 15 регіонів на посилений карантин, принесла з собою основну особливість - в крові у хворих різко падає кількість кисню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: