Два основних виробника кисню в Україні тимчасово зупинили роботу

Читать на русском
У МОЗ сподіваються, що медикам не доведеться зіткнутися з дефіцитом до того моменту, поки не вони знайдуть альтернативних постачальників
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міністерство охорони здоров'я України намагається в самому терміновому порядку відшукати Альтернативні джерела поповнення запасу кисню для українських медичних установ. Два основних виробники кисню в Україні зупинилися на регламентний ремонт.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін 21 жовтня, повідомляє видання Liga.net.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

«Два основних виробники кисню, які працюють в країні, зупинилися на регламентні роботи. Тому зараз в екстреному режимі проводиться робота з пошуку альтернативних джерел постачання кисню. І ті перебої, які іноді виникають на рівні областей, вирішуються в ручному режимі» - повідомив він.

Втім, якщо вірити словам Кузіна, поки що істотного дефіциту кисню не спостерігається. У МОЗ сподіваються, що медикам не доведеться зіткнутися з дефіцитом до того моменту, поки не вони знайдуть альтернативних постачальників і вирішать проблему з адекватним забезпеченням киснем. При цьому головний санлікар нагадав, що при новій хвилі коронавірусу, викликаної дельта-штамом, пацієнти стали набагато частіше потребувати кисню.

«І дійсно ми бачимо, що навантаження на кисень зараз зростає просто в рази» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше медичні працівники Вознесенської багатопрофільної лікарні в Миколаївській області запросили термінової допомоги у Міністерства охорони здоров'я. У лікарні залишилося кисню всього на кілька днів, поставок не буде, життя багатьох хворих коронавірусом знаходиться під загрозою.

До цього в Херсонській області в день набрання чинності антикоронавірусних обмежень поскаржилися на дефіцит кисню для хворих коронавірусом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: