У Миколаївській області майже немає кисню для хворих коронавірусом, медики просять допомоги

Читать на русском

Медичні працівники Вознесенської багатопрофільної лікарні в Миколаївській області запросили термінової допомоги у Міністерства охорони здоров'я. У лікарні залишилося кисню всього на кілька днів, поставок не буде, життя багатьох хворих коронавірусом знаходиться під загрозою.

Про це 19 жовтня повідомляє лікарня на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні сказано, що медзаклад отримав лист від фірми, яка постачає в лікарню кисень. У листі постачальник повідомляє, що кілька днів поставок кисню не буде, оскільки у всій країні в основних виробників немає відповідних обсягів.

Медики повідомили, що це дуже тривожна ситуація; життя великої кількості пацієнтів, які лікуються в медичному закладі, залежать саме від кисню і просять Міністерство допомогти.

«Вже завтра більше сотні хворих COVID - 19 у Вознесенській багатопрофільній лікарні не отримають такого важливого для них ковтка кисню, а значить будуть позбавлені права на життя» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Херсонській області в день набрання чинності антикоронавірусних обмежень поскаржилися на дефіцит кисню для хворих коронавірусом. А в обласному центрі склалася важка ситуація з місцями для хворих коронавірусом. Зараз всі відведені під хворих лікувальні установи заповнені на 100%, тому всіх, хто захворів, доводиться вивозити в область.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: