НАЗК завершило повну перевірку декларації заступника голови СБУ Якушева

Читать на русском
НАЗК провело повну перевірку декларації заступника голови Служби безпеки України Олександра Якушева за 2020 рік і не виявило в ній суттєвих порушень, які вказують на корупцію та незаконне збагачення.
Fakeoff

Національне агентство із питань запобігання корупції не виявило ознак незаконного збагачення у декларації заступника голови Служби безпеки України Олександра Якушева.

Про це йдеться у висновку НАЗК про результати повної перевірки декларації Якушева за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Нацагентство розпочало процедуру повної перевірки 21 травня 2021 року. Проаналізувавши дані із державних реєстрів, інформацію від державних органів та їхніх посадових осіб, а також фізичних осіб та пояснення декларанта для НАЗК, Управління проведення повних перевірок дійшло висновку, що ознак конфлікту та незаконного збагачення у декларації Якушева немає.

Також перевіряльники не виявили ознак необґрунтованості активів і зафіксували, що точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим із наявних джерел.

Як змінилися доходи силовиків, прокурорів і НАБУшниківЯк змінився середньорічний дохід і сума активів поліцейських, прокурорів, працівників СБУ та НАБУ – на інфографіці.

«Ознак правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 366-2 Кримінального кодексу України не виявлено», ‒ підсумували в НАЗК.

Як відомо, Олександр Якушев 2004 року розпочав військову службу в органах державної безпеки. За 15 років пройшов шлях від старшого спеціаліста відділу до начальника Апарату голови СБУ.

У березні 2020 року він був призначений заступником голови Служби безпеки України.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало про результати повної перевірки генерального прокурора України Ірини Венедіктової та про те, що НАЗК не виявило порушень у подарунку народного депутата від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Григорія Суркіса голові Служби безпеки України Івану Баканову, який відвідував святкування дня народження політика.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: