НАЗК не знайшло слідів незаконного збагачення у декларації генпрокурора Венедіктової

Читать на русском
НАЗК провело повну перевірку декларації генпрокурора Ірини Венедіктової за 2020 рік і не виявило в ній суттєвих порушень, які вказують на корупцію та незаконне збагачення.
Ріа новини

Національне агентство із питань запобігання корупції не виявило ознак незаконного збагачення у генерального прокурора України Ірини Венедіктової.

Про це йдеться у результатах повної перевірки НАЗК даної декларації, передає «Слово і діло».

«Наявність конфлікту інтересів не встановлено, ознак незаконного збагачення не встановлено», ‒ підсумували в НАЗК.

Також в Нацагентстві відзначили, що за підсумками проведеної перевірки не виявили ознак необґрунтованості активів, а точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел.

Як змінилися доходи силовиків, прокурорів і НАБУшниківЯк змінився середньорічний дохід і сума активів поліцейських, прокурорів, працівників СБУ та НАБУ – на інфографіці.

Водночас, НАЗК виявило дві неточності у даних. Перша стосувалася невнесення права на знак для товарів та послуг Foreign Students Service Centre Peregrin та «Центр обслуговування іноземних студентів «Перегрін».

Ірина Венедіктова пояснила, що задекларувала лише один об'єкт інтелектуальної власності, бо їм в один день зареєстрували однакові назви знаків для товарів і послуг українською та англійською мовами, які, по суті, стосуються одного й того ж об'єкта.

Друга неточність ‒ генпрокурор зазначила, що є членом громадської організації «Фундація медичного права і біоетики», хоча сама організація стверджує, що Венедіктова припинила членство 31 липня 2019 року.

Раніше «Слово і діло» писало, що держсекретар Мінреінтеграції Костянтин Ващенко занизив у декларації вартість квартир своєї дружини.

Також ми розповідали, що заступник голови Запорізької ОДА Буйний неправильно задекларував дохід – НАЗК передало справу до поліції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: