НАЗК не знайшло порушень у подарунку нардепа голові СБУ – Новіков

Читать на русском
Нацагентство проводило перевірку фактів, викладених у журналістському розслідуванні, однак не знайшли в ньому порушень.
Олександр Новіковфото: Олена Тян/«Слово і діло»

Національне агентство з питань запобігання корупції не виявило порушень у подарунку народного депутата від фракції «Опозиційної платформи-За життя» Григорія Суркіса голові Службі безпеки України Івану Баканову, який відвідував святкування дня народження політика.

Про це в інтерв’ю «Слово і діло» розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

«Ми не встановили там підстав для складання протоколу про адміністративне правопорушення. Пояснення надавали і Баканов, і Суркіс, і дочка Суркіса, яка організувала це святкування. Там було основне питання щодо рамки, яку подарували голові СБУ», – зазначив він.

За словами Новікова, вони надсилали запит компанії-виробнику вказаної рамки щодо вартості товару. З цієї відповіді виходить, що ціна були нижча за ту, яка передбачає складання протоколу.

Нагадаємо, у вересні 2019 року журналісти програми «Схеми» зафіксували гостей, які прийшли на святкування дня народження нардепа Суркіса. Серед таких людей був і голова СБУ Баканов. Йому, як і іншим відвідувачам, подарували рамку. Журналісти її оцінили в 15 тисяч гривень.

Раніше Національне антикорупційне бюро проводило обшуки в братів Суркісів. Слідчі дії здійснювали у справі можливого заволодіння коштами державних обленерго.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: