Що обіцяють зробити мери і голови обладміністрацій у 2021 році

Читать на русском
Віталій Кличко обіцяв в 2021 році відкрити в Києві дві станції метро, Борис Філатов – завершити реконструкцію Льодової арени в Дніпрі.
Слово і діло

Місцеві вибори в Україні відбулися, тепер усі нові-старі мери можуть спокійно працювати і безперешкодно давати обіцянки на наступний рік (а ми все зафіксуємо і потім перевіримо). У голів обласних адміністрацій все не так просто – президент Володимир Зеленський постійно проводить ротації на цих постах, і тому чиновники працюють «як на вулкані». «Слово і діло» пропонує подивитися, що мери й очільники ОДА пообіцяли зробити в 2021 році.

Оновлення парків і реконструкція Льодової арени: обіцянки мерів на 2021 рік

Мер Києва Віталій Кличко 17 грудня провів пресконференцію, на якій представив свій річний звіт і розповів про те, що має намір зробити в майбутньому році. Вийшло більше 20 обіцянок.

У 2021-му Кличко має намір серйозно взятися за столичні парки: «Плануємо оновити знакові для столиці парки: Маріїнський, Хрещатий, імені Тараса Шевченка, Голосіївський парк імені Рильського. Завершимо капітальний ремонт парку з водними об'єктами на Троєщині і фітнес-парку «Лебедине». Продовжимо ремонтувати великі парки в різних районах столиці. Зокрема, «Інтернаціональний», «Орлятко» і Солом'янський ландшафтний парк». Крім того, мер анонсував появу в Києві нових привабливих об'єктів. Зокрема, побудують пішохідний міст з Оболонської набережної до острова Оболонський.

З того, що Кличко раніше обіцяв на 2021-й – реконструювати вулицю Хрещатик і Контрактову площу. Також мер має намір відкрити міський дитячий кардіологічний центр. Він буде розміщений в новому чотириповерховому корпусі поряд із Науково-практичним центром дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ.

І, можливо, кияни дочекаються нових станцій метро. Наприкінці 2021 року Кличко обіцяє відкрити станції «Мостицька» і «Проспект Правди».

40 зобов'язань на наступний рік дав Роман Клічук, якого місяць тому обрали мером Чернівців. З цікавого і важливого: підготувати концепцію розвитку сполучення Чернівців з іншими містами України і іншими країнами, також концепцію розвитку окремих районів міста, впровадити програму громадського здоров'я, поліпшити умови проживання студентів, розробити нові маршрути громадського транспорту, концепцію озеленення міста, створити дорожній фонд.

Геннадій Труханов вже у січні 2021-го повинен розгорнути в лікарні №8 Одеси 120 місць для пацієнтів з коронавірусом: 100 ліжок з кисневим забезпеченням і 12 місць в реанімаційному відділенні.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує у 2021 році завершити реконструкцію Пейзажної алеїСказано 5 жовтня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

Мер Дніпра Борис Філатов обіцяв завершити реконструкцію Льодової арени в наступному році. Він зазначив, що через недофінансування проєкт йде важко, але його завершать. Андрій Садовий, теж в 2021-м, хоче закінчити будівництво спортивного комплексу для ігрових видів спорту на Сихові. «З третього разу тендер відбувся, виграла компанія, яка побудувала львівський аеропорт. Затримок немає, будемо розпочинати роботи. Зупинятися вони не мають права, і ми проситимемо державу долучатися, опрацьовуємо можливості залучення ґрантових коштів, щоб цей об'єкт в 2021 році був завершений», – заявив мер Львова ще в лютому.

Крім того, Садовий до кінця березня 2021 року пообіцяв придбати 100 нових тролейбусів. У вересні він повідомив, що опрацьовується документація на придбання тролейбусів з автономним ходом спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією.

Мер Запоріжжя Володимир Буряк хоче наступного року придбати 12 європейських трамваїв, а мер Сум Олександр Лисенко – 11 тролейбусів. Тільки обіцянка останнього близька до провалу: в червні Лисенко повідомив, що замість 11 тролейбусів місто отримає 9. Також мер Сум обіцяв завершити ремонт стаціонарних відділень в чотирьох міських лікарнях.

Сергій Надал наступного року планує завершити будівництво нового «Палацу спорту». «Це масштабний проєкт. У «Палаці спорту» будуть всі необхідні приміщення для зручності спортсменів, окремий зал для боротьби і тренажерний зал, спортивна арена на 3 тисячі глядачів. Поряд із будівлею – паркінг», – розповів мер Тернополя.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зобов'язався у 2021 році відкрити муніципальний туристичний хаб і збільшити фонд «Бюджету громадських ініціатив» – до 8 млн грн.

Які обіцянки в 2021-му повинні виконати голови ОДА

Найбільше обіцянок на майбутній рік порівняно зі своїми колегами дав керівник Луганської обладміністрації Сергій Гайдай. Він має намір привести до ладу всі погані дороги, які ведуть до опорних шкіл і лікарень, відремонтувати всі основні магістральні траси області, побудувати дорогу Троїцьке – Рубіжне.

Керівник Рівненської ОДА Віталій Коваль пообіцяв наступного року здати першу чергу спорткомплексу на вулиці Макарова в Рівному. Також чиновник хоче завершити будівництво дитячого садка на вулиці Коновальця. Там буде 11 груп на 210 дітей, загальна вартість об'єкта – більше 150 млн грн.

Керівник Тернопільської обладміністрації Володимир Труш має намір в 2021 році відремонтувати 47 кілометрів траси Р-43. Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов має зробити капітальний ремонт навчального корпусу №3 Самгородоцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату і в цій же школі відремонтувати спортивний комплекс.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, як партії поділили владу в міських радах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: