«Слуга народу» Божик не зміг довести НАЗК походження 2,4 млн грн

Читать на русском
Народний депутат Валерій Божик не зміг надати НАЗК підтверджувальних документів про походження 2,4 млн грн готівки в декларації за 2020 рік.
РБК Україна

Національне агентство із питань запобігання корупції не отримало підтвердження походження 2 млн 451 тис. грн у декларації народного депутата від фракції «Слуга народу» Валерія Божика.

Про це йдеться у результатах повної перевірки НАЗК декларації Валерія Божика за 2020 рік, передає «Слово і діло».

За даними НАЗК, народний депутат задекларував грошові кошти: 1 млн 513 тис. грн, 50 тис. доларів США, 45 тис. євро. Загальна сума активів за курсом Нацбанку України станом на 31 грудня 2020 року становить 4 млн 490 тис. грн.

За даними НАЗК, відповідно до відомостей Держреєстру фізосіб-платників податків з 1999-го року до 31 грудня 2020-го декларант отримав сукупний дохід 2 млн 274 тис. грн (без податків). Витрати у вигляді прожиткових мінімумів за цей час становлять 236 тис. грн.

Як змінювалися середня заробітна плата в Україні та індекс реальної зарплатиСередня зарплата в України становить 6 тисяч гривен. Як змінювалася номінальна та реальна зарплата, дивіться на інфографіці.

У Нацагентстві підрахували, що різниця між законними доходами та задекларованими активами ‒ 2 млн 451 тис грн.

«У своїх поясненнях суб'єкт декларування зазначає, що частину коштів він набув у формі подарунків близьких осіб до 2018 року та під час купівлі-продажу нерухомого майна. Також він повідомив, що в інформаційній довідці з Держреєстру фізосіб не відображено частину доходів, отриманих з початку трудової діяльності з 1992 року», ‒ зазначають в Нацагентстві.

При цьому документів на підтвердження про отримання грошових коштів із зазначених джерел нардеп не надав.

«Таким чином, джерел отримання для формування грошових активів суб'єкта декларування на загальну суму близько 2 млн 451 тис. грн у межах повної перевірки декларації не встановлено», ‒ підсумували в НАЗК.

До того, як стати нардепом Валерій Божик займався адвокатурою.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що «Слуга народу» Андрій Герус не зміг підтвердити НАЗК походження доходів на 11 млн грн.

Також ми писали, що заступник голови Запорізької ОДА Буйний неправильно задекларував дохід – НАЗК передало справу до поліції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: