Щодо ексміністра охорони здоров'я Степанова ведеться низка справ – Венедіктова

Читать на русском
ОГПУ має чимало справ, в яких фігурує колишній голова МОЗ. Але поки рано говорити про підписання якихось підозр
Ірина ВенедиктоваВікіпедія

Генеральна прокуратура України розслідує низку проваджень щодо колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова, якого у травні відправили у відставку.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в ефірі програми «Свобода слова».

За її словами, ОДПУ має чимало справ, в яких фігурує колишній глава МОЗ. Але поки рано говорити про підписання якихось підозр, оскільки розслідування справ все ще йде.

Степанова відправили у відставку: як голосувала РадаЗвільнення Степанова з посади глави МОЗ підтримали 292 депутата – всі фракції та групи, крім Батьківщини.

«Прокуратура вже давно почала розслідування. Але ми не можемо говорити емоціями. Ми можемо говорити конкретними доведеними фактами та доказами, які в суді вистоять... Я нікого ніколи не захищаю. А завжди розмовляю з усіма як прокурор, а не як людина, яка може собі дозволяти політичні промови. У цьому випадку ніхто нікого не покриває... Ніхто не забутий і ніщо не забуте» - заявила вона.

Нагадаємо, Верховна рада на позачерговому засіданні 18 травня всупереч рекомендаціям профільного комітету та вимогам співробітників українських медзакладів схвалила відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України. За його відхід висловилося 292 депутати.

За словами прем'єра, основною причиною внесення подання про відставку Степанова є зрив кампанії вакцинації від COVID в Україні. Сам Степанов з цим не згоден.

Новим міністром охорони здоров'я України став колишній головний санлікар Віктор Ляшко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: