У Раді хочуть створити ТСК для розслідування проти ексміністра Степанова

Читать на русском
У Раді заявили, що новий глава МОЗ Віктор Ляшко підтримав ідею аудиту і заявив, що його проведе саме відомство.
Максим Степановslovoidilo.ua

У Верховній раді можуть створити тимчасову слідчу комісію (ТСК), яка розслідуватиме діяльність відправленого у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Про це заявила лідер партії «Голос» Кіра Рудик в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«Ми вимагаємо аудиту Міністерства охорони здоров'я з приводу закупівель, які були зроблені, і аудиту витрачених коштів», - сказала вона.

Степанова відправили у відставку: як голосувала РадаЗвільнення Степанова з посади глави МОЗ підтримали 292 депутата – всі фракції та групи, крім Батьківщини.

За її словами, новий глава МОЗ Віктор Ляшко підтримав ідею аудиту і заявив, що його проведе саме відомство.

«Ми очікуємо, що він відбудеться. Якщо ж ні, то створимо тимчасову слідчу комісію, на основі результатів роботи якої будемо подавати заяви в правоохоронні органи. Але ми сподіваємося, що пан Ляшко сам зацікавлений в тому, щоб, скажімо, розділити відповідальність за те, що відбувалося до нього, і за те, що є зараз», – сказала нардеп.

Нагадаємо, Рада на позачерговому засіданні 18 травня схвалила відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України. «За» проголосували 292 депутати. На його місце призначили головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: