Голову МОЗ Степанова відправили у відставку

Читать на русском
Верховна рада 18 травня схвалила відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я.
Максим СтепановФото Слово і діло

Верховна рада на позачерговому засіданні 18 травня схвалила відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України.

«За» проголосували 292 депутати.

Як повідомлялося, профільний комітет Верховної ради не підтримав відставку Степанова і рекомендував народним депутатам визначитися з рішенням вже у сесійній залі.

Степанова хочуть звільнити з посади глави МОЗ: що у міністра з виконанням обіцянокМаксим Степанов на посаді міністра охорони здоров'я України виконав 38 відсотків обіцянок.

Степанов керував МОЗ України трохи більше року - з 30 березня 2020-го.

При цьому про відставку Степанова говорили ще починаючи з осені минулого року. Більш активно ця тема стала обговорюватися у ЗМІ у лютому 2021-го, коли переносилися терміни старту вакцинації і отримання вакцин.

Нагадаємо, 14 травня до Верховної ради надійшло подання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Як повідомляли ЗМІ, Степанова (а також вже звільнених сьогодні Криклія та Петрашка) просив написати заяву за власним бажанням особисто президент Володимир Зеленський. Але глава МОЗ відмовився, і подання на його звільнення вніс прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем'єра, основною причиною внесення подання про відставку Степанова є зрив кампанії вакцинації від COVID в Україні. Сам Степанов з цим не згоден.

Новим міністром охорони здоров'я у «Слузі народу» хочуть призначити головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

«Слово і діло» відстежило, що Степанов на посаді глави МОЗ дав 126 обіцянок: виконав 48 (38%), провалив - 45. Ще 33 обіцянки поки у процесі виконання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: