Степанов звинуватив у своїй відставці прем'єр-міністра

Читать на русском
Степанов вважає, що його звільнили за постійні прохання про виділення додаткового фінансування для МОЗ.
Максим Степановslovoidilo.ua

Колишній міністр охорони здоров'я Максим Степанов, якого 18 травня відправила у відставку Верховна Рада за поданням прем'єр-міністра, вважає, що саме прем'єр Денис Шмигаль винен у його звільненні.

Про це заявив сам Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

За словами ексміністра, причиною незадоволення глави Кабінету Міністрів стало те, що Степанов постійно бомбардував прем'єра проханнями про виділення додаткового фінансування для МОЗ.

Степанова відправили у відставку: як голосувала РадаЗвільнення Степанова з посади глави МОЗ підтримали 292 депутата – всі фракції та групи, крім Батьківщини.

«Денис Анатолійович не приховує, що саме він був тією людиною, яка вважає, що я повинен бути звільнений. Причому мені було незрозуміло його бажання, тому що мені здається, коли ти працюєш в команді, якщо існують претензії, вони висловлюються в процесі роботи. Так, напевно, я іноді був досить емоційний на нарадах, коли мова йшла, наприклад, про якісь гроші на медицину, тут я був безкомпромісним. Вибивання грошей на медицину було чомусь сприйнято як формування власного політичного іміджу. Про те, що у нас медицина катастрофічно недофінансована, я почав говорити з першого дня роботи. Перше, що ми почали робити – латати ці дірки. Всі вже забули, що було рік тому», - заявив Степанов.

Степанов нагадав, що при формуванні державного бюджету на 2021 рік він подавав запит на отримання для потреб МОЗ 296 млрд грн, але реально отримав тільки 161 млрд грн - трохи більше, ніж половину від необхідного фінансування.

«У нас були абсолютно нормальні, як я вважав, робочі відносини, коли я говорив, що нам необхідно робити, як діяти. Те, що вчора сказав Давид, для мене було дивно - слова прем'єр-міністра, що у нас, виявляється, з ним якийсь конфлікт. Причому ми ж можемо говорити тільки про робочі моменти. Я часто чую, що занадто завзято вибивав гроші на медицину – так, я не підтримував бюджет, який був запропонований на 2021 рік. І я був плюс-мінус правий», - підкреслив він.

Нагадаємо, Верховна рада на позачерговому засіданні 18 травня схвалила відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України. За його відхід висловилося 292 депутати.

За словами прем'єра, основною причиною внесення подання про відставку Степанова є зрив кампанії вакцинації від COVID в Україні. Сам Степанов з цим не згоден.

Новим міністром охорони здоров'я в «Слузі народу» хочуть призначити головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: