Корнієнко заявив, що депутатів потрібно штрафувати за порушення регламенту

Читать на русском
Зазначимо, що саме СН часто звинувачують у порушенні регламенту Верховної Ради. При цьому саме в СН ініціюють групу для змін регламенту і пропонують карати за його порушення штрафами
Олександр Корнієнкоsluga-narodu.com

У Верховній Раді треба ввести штрафи за порушення парламентського регламенту, і нещадно штрафувати народних депутатів за порушення.

Про це заявив глава партії «Слуга народу», перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми зміни до регламенту, звичайно, будемо пропонувати. Не впевнений, що відразу будемо пропонувати відповідальність, тому що там у нас багато досліджень було, як краще парламенту працювати. Рекомендували парламентських приставів, щоб бійки зупиняти... Як мінімум потрібно ввести відповідальність за недотримання регламенту, щоб депутати почали штрафи платити. Як показав досвід з правками, покарання рублем працює» - сказав він.

Зазначимо, що саме СН часто звинувачують у порушенні регламенту ВР. Так, відставка спікера парламенту - Дмитра Разумкова, за його ж словами, була проведена з грубими порушеннями регламенту. Втім, Разумков вирішив не звертатися до суду з цього приводу.

Раніше Корнієнко вже заявляв, що у Верховній Раді України з ініціативи СН планується створити групу депутатів, яка займатиметься внесенням змін до регламенту парламенту країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: