Україна вперше в історії візьме участь у внутрішньому оборонному засіданні НАТО

Читать на русском
Крім того, у Брюсселі заступник міністра оборони України проведе низку двосторонніх зустрічей з іншими директорами з озброєння країн НАТО
Ілюстративне фотоnato.int

Вперше в історії представник України візьме участь у [внутрішній нараді Північноатлантичного альянсу. Йдеться про засідання Північноатлантичної ради НАТО з питань озброєнь - конференції національних директорів озброєнь.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Засідання на чолі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом відбудеться 26 жовтня. Від України на ньому буде заступник Міністра оборони Олександр Носов.

«Вперше за більш ніж п'ятдесят років діяльності комітету представник України запрошений до участі в питаннях, які раніше були прерогативою виключно країн-членів НАТО» - зазначив заступник міністра.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Він повідомив, що на засіданні обговорюватиметься низка важливих питань - інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою та оборонно-промисловим комплексом та досягнення оптимального співвідношення військових потреб та бюджетних можливостей. Крім того, в Брюсселі Носов проведе ряд двосторонніх зустрічей з іншими директорами з озброєння країн НАТО.

Нагадаємо, що у Путіна заявили: можливий вступ України до лав НАТО стане для Росії найгіршим сценарієм розвитку подій. Тому Москва вживе активних заходів для протидії членству України в НАТО і забезпечення власної безпеки. При цьому в Росії вимушено все-таки визнали, що Москва не може перешкодити зближенню України та НАТО.

При цьому відомо, що Північноатлантичний Альянс не розгортатиме в Європі нові ядерні ракетні комплекси у відповідь на дії Росії. Відповідь планується давати за допомогою імплементації Комплексу військових і політичних заходів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: