НАТО не розгортатиме в Європі нові ядерні ракети у відповідь на дії РФ – Столтенберг

Читать на русском
НАТО у своїй стратегії оборони зробить упор на поліпшення ППО та ПРО, зміцнення звичайних військових можливостей
Єнс СтолтенбергВідкрите джерело

Північноатлантичний Альянс не розгортатиме в Європі нові ядерні ракетні комплекси у відповідь на дії Росії. Відповідь планується давати за допомогою імплементації Комплексу військових і політичних заходів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Міністри побачили прогрес у нашій відповіді на зростаючу загрозу від російських систем ракетного озброєння. Ми не будемо відповідати дзеркально на дестабілізуючу поведінку Росії, і ми не маємо наміру розгортати нові ядерні ракети наземного базування в Європі. Тому ми імплементуємо збалансований пакет політичних і військових заходів, щоб відповісти на цю загрозу» - заявив він.

Так, за словами Столтенберга, НАТО зробить упор на поліпшення ППО і ПРО, зміцнення звичайних військових можливостей - застосування у військах бойових літаків п'ятого покоління, адаптацію до нових викликів системи військових навчань і розвідки, а також підвищення готовності та ефективності засобів ядерного стримування НАТО. Також Альянс продовжить роботу над посиленням міжнародного контролю у сфері нерозповсюдження і незастосування ядерної зброї.

Нагадаємо, що в НАТО почалися військові навчання «Cтійкий полудень» (Steadfast Noon). У них бере участь 14 країн-членів Альянсу, а самі маневри присвячені відпрацюванням дій армій у разі початку ядерної війни.

В ООН 21 жовтня заявили, що нова гонка озброєнь повертається - при цьому ядерна загроза знаходиться на найвищому рівні майже за 40 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: