НАТО і ЄС можуть підписати нову оборонну декларацію цього року

Читать на русском
НАТО співпрацює з європейськими інститутами для підготовки нової, третьої за рахунком, декларації з ЄС.
Reuters

НАТО співпрацює з європейськими інститутами для підготовки нової, третьої за рахунком, декларації з ЄС.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає «Укрінформ».

Відомо, що нова декларація має визначити основні напрямки взаємодії між двома організаціями на тлі агресії Росії і Китаю. Вона мітитиме також питання військової мобільності, безпеки на морі, протидію кібернетичним і гібридним загрозам.

«Переконаний, що настав слушний час оновити нашу декларацію і визначити подальші амбітні цілі співпраці між НАТО і ЄС. Ми поділяємо однакові цінності, перед нами постають одні й ті ж виклики. І багато в чому у нас спільні члени: понад 90% людей, які живуть в Євросоюзі, проживають і в країнах НАТО. Тому є прямий сенс працювати разом. Наша спільна мета – прийняти цю декларацію в грудні, до кінця року» – розповів Столтенберг.

При цьому ЄС має намір підвищити стратегічну автономію у сфері оборони, зокрема, створити корпус швидкого реагування, чисельністю до 5 тисяч військовослужбовців, для підтримки місії ЄС і ймовірного реагування на кризи.

Нагадаємо, Північноатлантичний Альянс не розгортатиме в Європі нові ядерні ракетні комплекси у відповідь на дії Росії. Відповідь планується давати за допомогою імплементації Комплексу військових і політичних заходів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: