Формула розрахунку прожиткового мінімуму зміниться, українці отримають більше грошей – Лазебна

Читать на русском
У Міністерстві соціальної політики проаналізували 180 законодавчих актів, де фігурує прив'язка до прожиткового мінімуму
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні зміняться параметри розрахунку прожиткового мінімуму. Від нього відв'яжуть штрафи та ряд відрахувань, що дозволить українцям отримувати більше грошей.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу «Дом».

«Прожитковий мінімум для людини має бути реальним і не може бути навіть як розмір у бюджеті. Сума повинна бути вище. А все інше прив'язуємо до базових виплат, щоб у людини не було теж ніяких втрат» - розповіла міністр.

Пенсії, аліменти, допомога на дитину: які соцвиплати зростуть від 1 липняЯк зміниться прожитковий мінімум, допомога на дитину, пенсії та інші соцвиплати в Україні з 1 липня – в матеріалі Слово і діло.

Лазебна повідомила, що в Міністерстві соціальної політики проаналізували 180 законодавчих актів, де фігурує прив'язка до прожиткового мінімуму. У підсумку її вирішили залишити тільки в конституційно гарантованих виплатах - це пенсія і мінімальна зарплата. Міністерство розробило низку законопроєктів, які мають змінити ситуацію - уряд їх підтримав і передав до Верховної Ради.

«Вийшло 4 законопроєкти. Один про методологію, другий про відв'язку, далі - про базові величини для штрафів і для соціальних виплат, доплат. Ми це все прописали» - резюмувала Лазебна.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики пропонує в рамках державного бюджету на 2022 рік передбачити підвищення пенсій в Україні у п'ять етапів.

Кабінет Міністрів раніше прогнозував, що мінімальна середньозважена заробітна плата в Україні у 2022 році зросте до 6,55 тисячі гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: