ООН має приєднатися до Кримської платформи - МЗС

Читать на русском
Важливим завданням залишається втілення зусиль з реформування і вдосконалення ООН, її адаптація до вимог сучасності.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Україна розраховує на більш активний і конструктивний підхід з боку керівництва Організації Об'єднаних Націй до питань протидії триваючої військової агресії РФ проти України.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві МЗС України з нагоди 76 річниці заснування Організації об'єднаних націй.

«З огляду на роль ООН в питаннях деокупації Криму, зокрема в контексті прийнятих Генеральною Асамблеєю ООН резолюції про територіальну цілісність України, проблеми мілітаризації Криму та у справах захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи», - йдеться в заяві.

У відомстві наголосили, що важливим завданням залишається втілення зусиль з реформування і вдосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сучасності. У міністерстві запевнили в готовності і надалі посилювати внесок в справу утвердження міжнародного миру і безпеки в складі операцій ООН.

Скільки українців вірять в деокупацію Криму і Донбасу – дані соцопитуванняПереважна частина українців впевнена, що Україна поверне ОРДЛО, більш ніж половина - що Україна поверне й окупований Росією Крим

Також зазначається, що організації системи ООН, зокрема Програма розвитку ООН (ПРООН), продовжують відігравати важливу роль у підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, досягнення Цілей сталого розвитку, забезпеченні захисту прав людини і верховенства права.

«Одним з найбільш успішних прикладів нашої співпраці є подолання гуманітарних наслідків російської агресії. Чи готові до подальшої взаємодії в цій сфері для забезпечення потреб постраждалого цивільного населення вздовж лінії розмежування і на тимчасово окупованих територіях», - наголосили в міністерстві.

При цьому, актуальним напрямком діяльності ООН в Україні є підтримка процесів відновлення і миробудівництва в Донецькій і Луганській областях для мирної та безпечної реінтеграції окупованих територій і їх жителів, розвитку стійкого миру.

Нагадаємо, що президент Зеленський анонсував оновлені резолюції щодо Криму в ООН.

Раніше, в ООН заявили про повернення гонки озброєнь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: