ООН розкритикувала новий закон Польщі про вигнання мігрантів

Читать на русском
В ООН вважають, що новий закон Польщі підриває фундаментальне право притулку, закріплене в міжнародному та європейському законодавстві.
Getty Images

В ООН вважають, що новий закон Польщі підриває фундаментальне право притулку, закріплене в міжнародному та європейському законодавстві.

Про це у Twitter повідомила представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Польщі Крістін Гойєр.

Агентство ООН у справах біженців глибоко занепокоєне новим законом Польщі про вигнання мігрантів.

«Закон, ухвалений Польщею нібито у відповідь на ситуацію на кордоні Євросоюзу з Білоруссю, суперечить міжнародному праву та законодавству ЄС і лише посилить страждання людей, змушених тікати», – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що закон суперечить, зокрема, Конвенції про статус біженців 1951 року, в якій чітко говориться, що особи, які шукають притулку, не повинні піддаватися покаранню за незаконне перетинання кордону.

Крістін Гойєр наголосила, що незаконний перетин кордону не звільняє держави від міжнародних зобов'язань, що стосуються права притулку.

Нагадаємо, нижня палата польського парламенту підтримала ініціативу уряду з будівництва на зовнішньому кордоні Польщі з ЄС. Також польські депутати проголосували за легалізацію вигнання мігрантів на кордоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: