Герус назвав обсяг газу, який Україна надасть Молдові

Читать на русском
Молдова звернулася до України з проханням надати 15 млн куб. м. газу. Це - всього лише 0,08 відсотка українських запасів газу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення надати Молдові всього лише 15 млн кубометрів газу в борг, а не мільярд кубів, як про те пишуть ЗМІ.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook.

Герус розповів, що Молдова звернулася до України з проханням надати 15 млн куб.м. газу. Це - всього лише 0,08% українських запасів газу, який на сьогодні становить 18,4 млрд кубометрів. Для Молдови важливо отримати цей обсяг найближчими днями, на період підписання нового газового контракту з Росією.

«Такі дії – певна форма аварійної допомоги, це правильна практика добросусідських відносин... Все-таки за чотири місяці Молдова, швидше за все, знайде нового постачальника газу, а саме в лютому-березні цей обсяг буде найбільш потрібен Україні» - пояснив Герус.

Нагадаємо, в суботу, 23 жовтня, російський «Газпром» пригрозив припинити постачання газу в Молдову. Російський монополіст зажадав від молдавської сторони погасити борги.

Влада Молдови планують шукати альтернативних постачальників для того, щоб забезпечити країну газом і диверсифікувати поставки.

При цьому стало відомо, що Україна готова передати Молдові певний обсяг газу безкоштовно. Деякі українські ЗМІ з посиланням на власні джерела заявляли, що мова йде про обсяг в 1 млрд кубометрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: