Путін придумав ще одну причину не використовувати українську ГТС для газового транзиту

Читать на русском
Російський президент заявив, що від побудованого на дні Балтики російського проекту нібито в рази менше викидів небезпечних речовин, ніж від української ГТС
Володимир ПутінФото РІАН

Президент Росії Володимир Путін заявив, що російський газопровід «Північний потік-2» нібито екологічніше і надійніше, ніж українська газотранспортна система.

Про це він заявив на засіданні Валдайського дискусійного клубу, повідомляє УНІАН.

Російський президент заявив, що від побудованого на дні Балтики російського проєкту нібито в рази менше викидів небезпечних речовин, ніж від української ГТС.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

_«Газопровід «Північний потік-2» - це сучасні технології... Рух газу по дну Балтійського моря взагалі без викидів відбувається... У 5,6 раза викидів менше, ніж при транзиті через ГТС України. Ну, тому що старенька вже» _ - сказав він.

При цьому Путін заявив, що європейські екологи, нібито, повинні були прийти до висновку, що ГТС України потрібно закрити, як небезпечну. Російський президент дуже засмутився тому, що в Європі не тільки відмовилися йти на поводу у Кремля, але і настійно порекомендували Росії наростити транзит через Україну.

Нагадаємо, що після чергової відмови російського Газпрому бронювати Додаткові транзитні потужності через українську ГТС на листопад, вартість газу в Європі відновила зростання.

Раніше у Путіна заявляли, що для збереження транзиту російського газу Україні треба пропонувати конкурентоспроможні комерційні пропозиції та самій домовлятися з країнами Європи про прокачування газу по своїй ГТС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: