Парламент Молдови підтримав запровадження НС у галузі енергетики

Читать на русском
Парламент Молдови підтримав впровадження НС в енергетичній галузі - режим діятиме на території країни протягом місяця, тобто до 20 листопада.

Парламент Молдови підтримав впровадження НС у галузі енергетики - режим діятиме на території країни протягом місяця, тобто до 20 листопада.

Про це повідомляє Point.

Рішення про впровадження режиму НС підтримали 55 депутатів керівної партії PAS. А опозиційні БКС і «Шор» не голосували.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Питання впровадження надзвичайного стану винесли на розгляд парламенту після засідання комісії з надзвичайних ситуацій, члени якої і схвалили таке рішення. Потім відбулося засідання молдовського уряду, де цю ініціативу також підтримали.

На засіданні парламенту була присутня прем'єр-міністр Наталя Гаврилиця. Вона пояснила депутатам, чому потрібно впровадити надзвичайний стан. За її словами, режим НС дозволить обійти деякі процедури, щоб прискорити закупівлю газу з альтернативних джерел, поки Молдова домовляється з Росією щодо продовження контракту.

Раніше Молдова ввела режим підвищеної готовності в газовому секторі.

Також нагадаємо, експерти повідомляли про те, що певні регіони України можуть залишитися без газу через припинення транзиту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: