«Газпром» пригрозив припинити поставки до Молдови

Читать на русском
У суботу, 23, Газпром пригрозив припинити поставки газу до Молдови. Російський монополіст зажадав від молдавської сторони сплатити борги.

У суботу, 23, Газпром пригрозив припинити поставки газу до Молдови. Російський монополіст зажадав від молдавської сторони сплатити борги.

Про це повідомляє ТАСС.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

«Якщо не буде повністю проведена оплата за постачання газу і, відповідно, не буде підписаний новий контракт із 1 грудня цього року, то «Газпром» призупинить поставки газу до Молдови», - цитує агентство представника «Газпрому» Сергія Купріянова.

За його словами, борг Молдови становить 709 млн доларів. Він звинуватив молдавських представників в тому, що вони не хочуть визнавати заборгованість, що накопичилася і вимагають знижку на газ.

Раніше повідомлялося про те, що парламент Молдови підтримав введення НС в сфері енергетики - режим буде діяти на території країни протягом місяця, тобто до 20 листопада.

Також нагадаємо, Молдова ввела режим підвищеної готовності в газовому секторі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: