Генпрокурора Молдови відправили під домашній арешт

Читать на русском
Хоча прокурор у справі Стояногло вимагав від суду призначити підозрюваному 30 діб попереднього арешту, суд обмежився тільки домашнім
Олександр СтояноглоPROCURATURA.MD

Генеральному прокурору Молдови Олександру Стояногло, якого 5 жовтня затримали співробітники молдовської державної безпеки, обрали як запобіжний захід 30 діб домашнього арешту.

Про це повідомляє молдовське видання Newsmaker.

Зазначається, що суд виніс своє рішення 8 жовтня. І хоча прокурор Віктор Фуртане, який призначений вести справу Стояногло, вимагав від суду призначити підозрюваному 30 діб попереднього арешту, суд обмежився тільки домашнім.

Коментуючи ЗМІ засідання суду, відсторонений від виконання обов'язків генпрокурор заявив, що прокурор у його справі нібито так і не зміг представити суду ніяких доказів, пов'язаних з його справою.

Нагадаємо, що 5 жовтня Молдові сталася резонансна подія - співробітниками Служби інформації та безпеки (СІБ) був затриманий Генеральний прокурор країни Олександр Стояногло. Незадовго до цього проти нього порушили кримінальну справу за чотирма статтями: зловживання службовим становищем, перевищення посадових повноважень, пасивна корупція і давання неправдивих свідчень компетентним органам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: