Молдова відреагувала на намір РФ відкрити виборчі дільниці у Придністров’ї

Читать на русском
Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови висловило жаль у зв'язку з тим, що російська сторона має намір відкрити дільниці у Придністров'ї.
NewsMaker

Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови висловило жаль у зв'язку з тим, що російська сторона має намір відкрити дільниці у Придністров'ї.

Про це повідомляє NewsMaker.

Відомо, що 19 вересня в Придністров'ї, попри незгоду молдовської влади, регіоні буде відкрито 27 виборчих дільниць. У МЗС Молдови наголошують, що їхнє відкриття на неконтрольованій молдовською владою території не відповідає принципу територіальної цілісності країни.

Віч-на-віч з ворогом: коли відбудеться зустріч між Зеленським та ПутінимКоли очікувати зустрічі президентів РФ та України? Чи принесе вона довгоочікуваний прорив у відновленні Україною контролю над тимчасово окупованими територіями Донбасу та якою буде доля Криму – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції шкодує, що, попри послідовну позицію, висловлену молдовською владою, російська сторона діяла таким чином, який не відповідає принципу суверенітету, територіальної цілісності Молдови та двосторонньої правової бази», – йдеться в повідомленні.

Міністерство звернулося до Росії з проханням утриматися від відкриття виборчих дільниць, оскільки там неможливо забезпечити необхідні умови безпеки для голосування.

Нагадаємо, іноземні посадові особи та депутати, які вирішать поспостерігати за виборами в Державну думу Росії на окупованих українських територіях Криму і Донбасу, опиняться під санкціями України незалежно від наявності у них дипломатичного імунітету.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: