Молдова запровадила режим підвищеної готовності в газовому секторі

Читать на русском
У Молдові комісія з НС запровадила режим режим підвищеної готовності в газовому секторі - відомо, що країна готується до переговорів з Україною.

У Молдові комісія з НС запровадила режим режим підвищеної готовності в газовому секторі - відомо, що країна готується до переговорів з Україною.

Про це пише Point.

«Ми оголошуємо НС, щоб бути готовими до будь-якого сценарію. Стан готовності означає, що установи можуть приймати конкретні заходи для захисту громадян», - заявив міністр інфраструктури і регіонального розвитку Андрія Спину.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

За словами чиновника, уряд країни, на тлі газової кризи, планує розробити систему компенсації для громадян. Також він зазначив, що сьогодні країна продовжує переговори щодо забезпечення газом.

Прем'єр-міністр країни Наталя Гаврилиця заявила, що планує попросити Комісію з надзвичайних ситуацій перевірити резерви природного газу компаній сектору і проінспектувати можливості.

«Крім того, ми обговоримо, якою мірою ми можемо збільшити компенсації і допомогу в холодний період року, щоб бути готовими компенсувати можливе підвищення тарифів», - заявила Гаврилиця.

Зокрема, прем'єр додала, що уряд сьогодні готує альтернативні сценарії, які включать обсяги імпорту газу з інших джерел з використанням існуючих міжмережевих з'єднань з Україною та Румунією.

«У той же час ми готуємо альтернативні сценарії, які включатимуть імпорт природного газу з інших джерел з використанням існуючих міжмережевих з'єднань із Україною та Румунією», - додала прем'єр.

Нагадаємо, експерти повідомляли про те, що певні регіони України можуть залишитися без газу через припинення транзиту.

Раніше повідомлялося, що у Зеленського закликали не панікувати через ситуацію з постачанням газу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: