Справа Товмасяна: НАБУ проводило обшук у секретаря бюджетної комісії

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу адвоката власника майна на рішення слідчого судді про арешт мобільного телефону.
Сергій Гладкоскок (зліва)фото: прес-служба ОПЗЖ

Національне антикорупційне бюро проводило обшук у секретаря бюджетної комісії Харківської обласної ради Сергія Гладкоскока у межах кримінального провадження за підозрою колишнього голови Харківської облради Артура Товмасяна в одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в ухвалі апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 7 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, 22 липня детективи НАБУ провели обшук квартири, в якій проживає Гладкоскок, і вилучили там його мобільний телефон iPhone X. Телефон заарештували, оскільки його визнали речовим доказом у справі. На iPhone Гладкоскока знайшли листування з фігурантами справи. До того ж, за даними слідства, саме він як депутат звернувся до директора комунального підприємства «Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки» Сергія Шпаркого з запитом про надання документів щодо фінансово-господарської діяльності підприємства. У подальшому секретар бюджетної комісії нібито організував і зустріч між Шпарким, Товмасяном та його заступником Андрієм Малишом.

Однак адвокат Гладкоскока просив зняти арешт з телефону, оскільки він нібито не відповідає критеріям речдоку. Втім судді відмовили в скарзі та залишили телефон заарештованим.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

Після чого ВАКС заарештував Малиша з альтернативою 4,75 млн грн. Його ж спільника-адвоката Танабаша теж заарештували, але заставу визначили в 713 700 грн. Пізніше за них обох внесли заставу, вони вийшли із СІЗО і на підозрюваних поклали обов'язки.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн. зловмисників затримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: