Справа Товмасяна: в адвоката вилучили пошкоджені телефони

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скарги адвокатів підозрюваного на рішення судді про арешт майна.
Руслан Танабаш

Національне антикорупційне бюро під час обшуку машини адвоката Руслана Танабаша, підозрюваного у пособництві в одержанні неправомірної вигоди колишнім головою Харківської обласної ради Артуром Товмасяном, на дорозі знайшли пошкоджені телефони, які вилучили і заарештували.

Про це йдеться в ухвалі апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 7 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 22 і 23 липня детективи НАБУ під час огляду ділянки проїзної частини навпроти будинку №5 по вулиці Холодногірській в Харкові виявили два мобільні телефони iPhone, які були пошкоджені. Рішенням суду на них накладено арешт як на речовий доказ і призначено комп'ютерно-технічну експертизу телефонів.

Адвокат Танабаша подав скаргу на таке рішення. На його думку, судове рішення є незаконним, оскільки слідчий суддя не врахував правову підставу арешту майна. Як вказав захисник, у постанові не зазначив з яких причин тимчасово вилучене майно відніс до речових доказів та не вказав їх ознак. До того ж, матеріали справи нібито не містять доказів того, що мобільні телефони є власністю Танабаша.

Прокурор САП заперечував проти задоволення клопотання і вказав, що потреба у вилученні мобільних телефонів зумовлена тим, що підозрюваний під час його затримання умисно пошкодив та викинув їх зі свого автомобіля. Тому для з'ясування наявної на них інформації існує потреба у проведенні експертного дослідження. Під час огляду цих телефонів Танабаш підтвердив, що вони належать йому.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. Також колегія залишила заарештованою готівку, вилучену в Танабаша.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

Після чого ВАКС заарештував Малиша з альтернативою 4,75 млн грн. Його ж спільника-адвоката Танабаша теж заарештували, але заставу визначили в 713 700 грн. Пізніше за них обох внесли заставу, вони вийшли із СІЗО і на підозрюваних поклали обов'язки.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн. зловмисників затримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: