В Операторі ГТС оцінили запаси газу в українських ПСГ

Читать на русском
Зараз у підземних газосховищах достатньо газу, надалі для гарантії опалювального сезону його запаси доведуть до 19 млрд кубометрів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні вистачить газу на зиму 2021-2022 року, якщо вона буде звичайною. Тобто, ситуація буде складна - але не критична.

Про це заявив генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон в ефірі програми «Право на владу».

За словами Макогона, зараз в підземних газосховищах достатньо газу, його запаси доведуть до 19 млрд кубометрів. Тому зиму Україна переживе.

Підземні сховища газу: скільки блакитного палива закачує УкраїнаСкільки блакитного палива закачували до українських підземних сховищ газу у 2013-2021 роках, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також прокоментував питання опалювального сезону голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. Він пообіцяв, що тарифи за газ рости не будуть, оскільки річні контракти на газ забезпечують населенню стабільну ціну на газ до травня 2022 року.

Тим часом в Європі ціни на газ б'ють історичні рекорди. Так, вже фіксувався зліт цін на газ до 900 доларів, минулий тиждень ціни на газ завершили на позначці в 710 доларів. У понеділок, 13 вересня, ціни на газ в Європі зросли на 6% і досягли 755 доларів за тисячу кубометрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: