У Путіна назвали вимоги для збереження транзиту газу через Україну

Читать на русском
Щоб зберегти транзит російського газу, Україні треба пропонувати конкурентоспроможні комерційні пропозиції і самій домовлятися з країнами Європи про прокачування газу своєю ГТС.
Фото з відкритих джерел.

Щоб зберегти транзит російського газу, Україні треба пропонувати конкурентоспроможні комерційні пропозиції і самій домовлятися з країнами Європи про прокачування газу своєю ГТС.

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, Росія готова постачати газ, пише «РИА Новости».

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

«Президент неодноразово говорив, що якщо будуть купувати далі наш газ, якщо будуть збільшувати контракти, і, звичайно, якщо Україна буде давати конкурентоспроможні комерційні пропозиції, то все це продовжить працювати», - заявив він.

У той же час на питання про те, до кого звертатися Україні, щоб наростити транзит газу, він відповів, що адресат - європейські компанії.

«Саме ці компанії можуть укласти з російським монополістом нові довгострокові угоди зі збільшеними обсягами з урахуванням зростаючих потреб в блакитному паливі. Тобто щоб щось транспортувати через територію України, потрібно щоб це хтось купив. І це якраз наші покупці в Європі», - додав Пєсков.

Нагадаємо, східні та південні регіони України можуть залишитися без газу напередодні опалювального сезону через зупинки транзиту через українську територію.

Також «Слово і діло» сьогодні пропонує подивитися, як влаштований реверс газу в Україн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: