В Операторі ГТС заявили, що опалювальний сезон під загрозою зриву і назвали причину

Читать на русском
В ОГТСУ вимагають терміново вирішити проблему з боргами облгазів, оскільки вона негативно впливає на фінансовий стан Оператора і може вплинути на безперебійне транспортування газу
Ілюстративне фотоiStock

Грандіозні борги облгазів перед газотранспортною системою України - 9,2 млрд грн - ставлять під загрозу проведення опалювального сезону 2021-2022 років.

Про це 27 серпня повідомила пресслужба Оператора ГТС України.

За даними Оператора, з усієї суми боргу 6,7 млрд грн припадає на облгази Групи РГК - компанії Дмитра Фірташа. Тільки в липні всі українські облгази та міськгази заборгували оператору ГТСУ 137 млн грн за газ з магістральних газопроводів оператора, наданий для ПТО.

Опалювальний сезон під загрозою зриву: в яких областях виникли проблеми під час підготовкиСтарт опалювального сезону в Україні під загрозою зриву. У багатьох регіонах проблеми на етапі підготовки.

Також облгази продовжують практику несанкціонованого відбору газу з ГТС. Зокрема, позбавлений ліцензії з 1 серпня Донецькоблгаз за липень встиг наростити борг на 66 млн грн - до 1,1 млрд грн. 0,6 млрд грн винен Оператору Тернопільгаз. Ці дві компанії систематично не платять ОГТСУ за відібраний газ. Також у списку злісних боржників - Кіровоградгаз, Херсонгаз і Мелітопольгаз.

В ОГТСУ вимагають терміново вирішити цю проблему, оскільки вона негативно впливає на фінансовий стан Оператора і може вплинути на безперебійне транспортування газу. Тим більше облгази й далі будуть плодити борги перед компанією.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявляв, що в Україні станом на середину липня до опалювального сезону 2021-2022 років готово понад 50% об'єктів житлового фонду та об'єктів соціально-культурного значення.

У НАК «Нафтогаз України» заявили, що план з закачування газу виконаний - станом на початок серпня в підземних сховищах України знаходиться 17 мільярдів кубометрів газу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: