НАЗК знайшло недостовірну інформацію в декларації нардепа Столара

Читать на русском
Національне агентство із питань запобігання корупції закінчило повну перевірку декларації народного депутата Вадима Столара за 2020 рік і знайшло в ній недостовірну інформацію.
Comments.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло неточності у декларації народного депутата від фракції «Опозиційна платформа ‒ За життя» Вадима Столара.

Про це йдеться у результатах повної перевірки декларації Вадима Столара за 2020 рік, передає «Слово і діло».

Народний депутат вказав будинок дружини в смт. Козин в Обухівському районі Київської області і зазначив, що площа будинку складає 1387 кв. м. Утім, в НАЗК з'ясували, що відповідно до відомостей Державного реєстру прав власності на нерухоме майно та копії технічного паспорта на будинок садибного типу з господарськими будівлями та спорудами від 15 травня 2020 року, площа будинку набагато більша і становить 2062 кв. м.

Покарання за недостовірне декларування: хто з нардепів провалив обіцянкиХто з депутатів не підтримав посилення відповідальності за брехню в деклараціях і провалив свої обіцянки.

Також за даними НАЗК, декларант не подав інформацію про те, що в травні 2020 року він оплатив послуги охорони вартістю 145 тис. грн. Договір із компанією, яка надає ці послуги, Столар підписав у 2017 році.

«Відповідно до пояснень, наданих суб'єктом декларування, вказаний платіж здійснив його представник, у зв'язку з чим він дізнався про цей платіж лише після отримання виписки банку, копію якої додано до пояснень», ‒ зазначається у результатах перевірки.

У НАЗК констатували, що недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму 145 тис. грн. Ні адміністративної, ні кримінальної відповідальності за такі неточності закон не передбачає.

Як відомо, Вадим Столар обирався народним депутатом двічі: в 2006 році та 2019 році. Також він багато років займався бізнесом.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що «слуга народу» Андрій Герус не зміг підтвердити НАЗК походження доходів на 11 млн грн, а його колега по фракції Валерій Божик не зміг довести НАЗК походження 2,4 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: