Ще один місяць роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує відстежувати, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. Загалом за два роки і п’ять місяців роботи керівники Офісу президента України виконали 81 обіцянку. З 20 вересня до 20 жовтня 2021 року (ми ведемо лік місяців діяльності президентської команди від дня інавгурації, 20 травня 2019 року) очільник ОПУ та його заступники дали лише три нових обіцянки, виконали одну, а провалили – дві.

Заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко запевнив, що до кінця 2021 року буде завершено оновлення злітно-посадкової смуги в аеропорту Херсона.

Також Тимошенко пообіцяв напрацювати з місцевою владою програму розвитку Одеси: «Пропоную, що ми зустрінемось з очільником міста і ОДА наступного тижня (тобто у перший тиждень жовтня – ред.), а потім вже прийдемо до вас разом з готовою програмою і проговоримо можливості, які може дати держава для відновлення Одеси як туристичного курорту, а також з питань води та екологічних питань».

Ще одна обіцянка, яка пролунала від ОПУ за місяць, також була від Кирила Тимошенка. Він запевнив у забезпеченні підготовки України до проведення чемпіонату Європи з баскетболу у 2025 році.

Серед виконаних – підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом. Забезпечити його обіцяв наприкінці вересня заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква. 12 жовтня під час саміту Україна-ЄС таку угоду справді було підписано.

А от скоротити кількість працівників в Офісі президента, про що говорив Єрмак рік тому, так і не вдалося: «За дорученням президента. У мене була розмова з міністром фінансів, де я йому точно сказав, рахуйте як хочете, але витрати офісу президента не повинні збільшитися ні на одну гривню. Скорочуйте. Будемо скорочувати людей».

Однак з Офісі президента повідомили, що протягом року скорочення штату не відбувалося.

Також щомісяця не проводили засідань Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва. Раніше про це заявляла заступниця керівника ОПУ Юлія Свириденко. Таких засідань не було у лютому, травні, червні та липні.

Подивитися, які обіцянки виконали та провалили керівники ОПУ минулого місяця, можна тут.

Нагадаємо, ми також писали, які обіцянки виконав та провалив Зеленський протягом двадцять дев’ятого місяця своєї роботи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: