Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Заступник Керівника Офісу Президента України

Жовква пообіцяв забезпечити підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом

28 вересня 2021 року заступник Керівника Офісу Президента України Ігор Жовква пообіцяв забезпечити підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом.
Виконано
Сказано 28 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3323386-stalo-vidomo-koli-pocne-diati-ugoda-pro-spilnij-aviacijnij-prostir-z-es.html
  • https://www.president.gov.ua/news/u-mezhah-23-go-samitu-ukrayina-yes-pidpisano-nizku-dokumenti-71033
  • https://www.facebook.com/dshmyhal/posts/437021641198378

Результат

12 жовтня 2021 року Україна та Європейський Союз підписали Угоду про спільний авіаційний простір (угоду «про відкрите небо»). «Така угода – це кінець цінових монополій на авіаційному ринку, це збільшення кількості маршрутів, це новий рівень захисту прав споживачів та нові можливості для розвитку туризму в Україні», – прокоментував прем'єр-міністр Шмигаль.

Документ передбачає створення спільного авіаційного простору між Україною та ЄС, що сприятиме взаємному доступу до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції та повагою до однакових правил. Йдеться, зокрема, про безпеку польотів, авіаційну безпеку, організацію повітряного руху, гармонізацію соціальної сфери та захисту довкілля, поглиблення співпраці у сфері авіаційного транспорту, серед іншого в контексті промислового співробітництва, та розвиток чинної системи угод про повітряне сполучення з метою поглиблення економічних, культурних і транспортних зв’язків між Україною та державами – членами ЄС.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».