Два роки і три місяці роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За два роки і три місяці роботи керівники Офісу президента України виконали 74 зобов'язання, провалили – 41, у процесі реалізації залишається 81.

З 20 липня до 20 серпня керівники ОПУ дали 9 нових обіцянок і виконали ще 2. Усі їхні обіцянки можна подивитися тут.

Заступник керівника ОПУ Ігор Жовква виконав обіцянку про те, що найближчим часом буде розроблено стратегію зовнішньополітичної діяльності України. Документ був затверджений на засіданні Ради нацбезпеки і оборони 30 липня.

У документі – 254 пункти. Він визначає шість пріоритетних напрямів зовнішньої політики: забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України, протидія російській агресії, курс на членство в ЄС і НАТО, просування українського експорту і залучення інвестицій, захист прав та інтересів українців за кордоном, просування позитивного іміджу України в світі.

Юлія Свириденко виконала обіцянку вдосконалити програму «Доступні кредити 5-7-9%». Кабмін 14 липня вніс зміни і ввів додаткову підтримку для фермерів. Постанова передбачає можливість надання державних гарантій для кредитної підтримки на придбання землі сільськогосподарського призначення.

Андрій Єрмак пообіцяв щомісяця проводити засідання президії Конгресу місцевої і регіональної влади.

Кирило Тимошенко дав кілька інфраструктурних обіцянок. Так заступник голови ОПУ обіцяв до липня 2022 року запустити електропоїзди за маршрутом Київ-Черкаси, до 2024 року осучаснити в кожній області одну лікарню для дорослих.

Також Тимошенко обіцяв в рамках «Великого будівництва» в 2021 році встановити 863 спортивних майданчики, а до 2023 року – реалізувати проєкт «10 тисяч спортивних майданчиків».

І Тимошенко запевнив, що за власним бажанням з команди президента не піде: «Якщо серйозно, я працюю в Офісі президента безпосередньо на президента і на країну. Не можу собі дозволити розвернутися і сказати: «Хлопці, дякую! До побачення». Буду з президентом до того моменту, поки він буде на мене розраховувати».

Як президент Володимир Зеленський виконує обіцянки, можна подивитися тут.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки в липні заробили Андрій Єрмак і його заступники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: