Два роки і два місяці роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За два роки і два місяці роботи керівники Офісу президента України виконали 72 зобов'язання, провалили – 41, в процесі реалізації залишаються 74.

З 20 червня до 20 липня керівники ОПУ дали 5 нових обіцянок, дві виконали і дві провалили. Всі їх обіцянки можна подивитися тут.

Андрій Єрмак після свого призначення керівником ОПУ пообіцяв забезпечити прозорі державні процеси у відомстві – без «інтриг і телефонного права». Ще в часі Андрія Богдана президент і представники його Офісу неодноразово проводили зустрічі з бізнесменами та олігархами непублічно. Така практика продовжилася і за Єрмака. Як свідчать матеріали журналістів «Схем» від жовтня 2020 року і червня 2021 року, перший помічник президента Сергій Шефір таємно приїжджав до маєтку Ріната Ахметова під Києвом, а Вадим Новінський непублічно відвідав Офіс президента.

Ні Шефір, ні Новінський свої візити не пояснили. Тому важко стверджувати, що державні процеси в ОПУ здійснюються зі 100% дотриманням принципів чесності і прозорості.

Заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко не виконав обіцянку в 2021 році внести смугу аеропорту Полтави в програму «Велике будівництво». В Укрінфрапроєкті «Слово і діло» повідомили, що цього не сталося.

При цьому Тимошенко виконав обіцянку встановити комплекс зважування в русі на відремонтованому мосту через Хаджибейський лиман.

У жовтні минулого року Тимошенко пообіцяв розвивати наявний або будувати новий аеропорт в Чернівецькій області. У червні Чернівецька ОДА повідомила про отримання 100 млн грн від Кабміну на реконструкцію міжнародного аеропорту «Чернівці». Так що обіцянка виконана.

Протягом місяця заступник голови ОПУ ще пообіцяв до вересня закінчити ремонт дороги Київ – Бориспіль, а до 2023-го – оновити понад 600 кілометрів доріг, які ведуть до пунктів пропуску.

На початку року Тимошенко купив будинок в селі Підгірці. Нову нерухомість він обіцяв вказати в наступній річній декларації.

Як президент Володимир Зеленський виконував обіцянки протягом останнього місяця, можна подивитися тут.

Нагадаємо, 9 липня президент призначив Сергія Никифорова своїм новим прессекретарем.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: