РФ в ТКГ фактично визнала себе стороною конфлікту на Донбасі – Арестович

Читать на русском
Росія своєю підтримкою плану бойовиків по Донбасу фактично вперше визнала себе стороною конфлікту на сході України.
Олексій Арестович / Facebook

Росія своїми діями на сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи фактично вперше визнала себе стороною конфлікту на Донбасі.

Про це заявив представник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24» у вівторок, 24 листопада.

Мирний план для Донбасу: що запропонує ОБСЄОБСЄ запропонує мирний план, який включатиме нові компроміси, інакше домовитися буде неможливо, вважає експерт.

За його словами, той факт, що Росія підтримала план бойовиків, можна вважати визнанням з боку РФ своєї безпосередньої участі у війні на Донбасі.

«Для мене це фактично означає, що Росія визнала себе стороною конфлікту. Не посередником, як вони старанно зображають всі 6 років, а стороною конфлікту, тому що підтримали заяви такого рівня», - зазначив він.

Арестович пояснив, що таке непряме визнання Росією стороною конфлікту на Донбасі може допомогти зберегти або посилити санкції проти неї.

«Тепер ми починаємо розмовляти з РФ, а вона перестає зображати посередника. Уже майже рік з підписання нормандських домовленостей і виникає питання, хто повинен відповідати за їх невиконання. Оскільки ми маємо підтримку Німеччини, Франції та нової адміністрації США, то винним може виявитися безпосередньо Путін», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні ТКГ Росія підтримала план дій по Донбасу, який запропонували бойовики.

Українська сторона попросила представників РФ письмово підтвердити свою позицію до завтрашнього засідання.

Раніше Арестович розповів, як Росія може вивести своїх військових з Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: