НАБУ знову призупинило розслідування справи Азарова

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про призупинення досудового розслідування у справі за підозрою колишнього очільника уряду.
Микола Азаров

Національне антикорупційне бюро знову призупинило розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова у заволодінні ТОВ «ЕСУ» 220 млн грн державних коштів.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 31 березня, повідомляє «Слово і діло».

Як в ньому вказується, детектив НАБУ виніс постанову про призупинення слідства. Однак, адвокат Азарова подав скаргу на цю постанову і просив її скасувати. Втім слідча суддя ВАКС Віра Михайленко відмовила в задоволенні скарги.

Як відомо, 17 лютого детектив вже виносив рішення про зупинку розслідування цієї справи у зв'язку з виконанням міжнародної правової допомоги, а саме надсилання запиту до Республіки Кіпр. Метою запиту є встановлення власників компанії «ЕСУ», якими, за версією слідства, є колишній президент Віктор Янукович, Азаров або наближені до них особи. Проте цю постанову скасував ВАКС.

За версією слідства, у період з жовтня 2010 року по липень 2013 року експрезидент Віктор Янукович, вступив у злочинну змову, зокрема з прем'єр-міністром Миколою Азаровим та іншими особами. Останні своєю чергою діючи за попередньою змовою з членом наглядової ради ПАТ «Укртелеком», директором ТОВ «ЕСУ», службовими особами Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, зловживаючи своїм службовим становищем, в інтересах ТОВ «ЕСУ» організували фінансування за рахунок державного бюджету України. Зокрема, йшлося про виконання робіт з побудови виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення, внаслідок чого заволоділи майном - державними грошовими коштами на загальну суму 220 млн грн.

Нагадаємо, ВАКС залишив призупиненим слідство у справі олігарха Олега Бахматюка. Також антикорупційний суд залишив зупиненим слідство у справі «Золотого мандарину ойл».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: