Сьогодні Україну відвідає очільник Пентагону

Читать на русском
Україну відвідає міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін. Він зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Андрієм Тараном.
Фото - CNN

У вівторок, 19 жовтня, Україну відвідає міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін. Він зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Андрієм Тараном.

Як повідомляє пресслужба Міноборони, сторони обговорюватимуть питання практичної реалізації досягнутих домовленостей і перспективи двостороннього співробітництва, прогрес імплементації оборонної реформи, покликаної на реалізацію євроатлантичних прагнень України, а також питання безпеки в Чорноморському регіоні.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Високопоставлені американські гості також візьмуть участь в щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави і під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Нагадаємо, що 10 жовтня в аеропорт «Бориспіль» прибув літак з вантажем міжнародної технічної допомоги від Сполучених Штатів Америки. Крім раніше узгодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння і засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів.

«Слово і діло» проаналізувало, як з роками змінювалася військова допомога Україні і в які роки ми отримали найбільше коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: