На замовлення Пентагону в США розпочали збирання новітніх бомбардувальників

Читать на русском
Американська корпорація Northrop Grumman на замовлення Пентагону збирає п'ять стратегічних бомбардувальників наступного покоління B-21 Raider.

Американська корпорація Northrop Grumman на замовлення Пентагону збирає п'ять стратегічних бомбардувальників наступного покоління B-21 Raider.

Про це у вівторок, 21 вересня, повідомив спеціалізований портал Defense Brief із посиланням на заяву міністра ВПС США Френка Кендалла.

Які країни отримали статус союзника США поза НАТОСтатус союзника США поза НАТО мають 17 держав. Детальніше – на інфографіці від Слово і діло.

«У той час як я вимовляю свою промову, триває складання п'яти літаків B-21, які будуть використані для випробувань, на підприємстві в Палмдейле (штат Каліфорнія). Ви ніколи не почуєте від мене оптимістичних прогнозів щодо реалізації тієї чи іншої програми. Всі програми пов'язані із ризиками, і програма створення B-21 не є винятком, але наразі вона успішно реалізується», - сказав міністр на конференції Асоціації на підтримку ВВС у Нешнл-Харборі (штат Меріленд).

На початку поточного року представники ВПС вказували, що на заводі Northrop Grumman в Палмдейле на різній стадії виробництва перебувають два В-21, і очікується, що викочування першого Raider відбудеться на початку 2022 року, а перший політ - у середині того самого року.

Як нагадує портал, Пентагон підписав контракт із Northrop Grumman на розробку бомбардувальників 27 жовтня 2015 року. B-21 будуть дислокуватися на авіабазах Уайтмен (штат Міссурі), Дайесс (штат Техас) і Еллсуорт (штат Південна Дакота). Пентагон розраховує, що на озброєння Raider буде прийнятий в середині 2020-х років.

Раніше Джо Байден звернувся до народу США в річницю терактів 9/11.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: