В Україну прибула партія додаткової безпекової допомоги від США

Читать на русском
В аеропорт Бориспіль прибув літак з вантажем міжнародної технічної допомоги від Сполучених Штатів Америки.
mil.gov.ua

В аеропорт «Бориспіль» прибув літак з вантажем міжнародної технічної допомоги від Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

«В рамках реалізації надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Президента Володимира Зеленського до США, в Україну прибули вантажі міжнародної технічної допомоги», – йдеться в повідомленні.

Окрім раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів. Вантажі будуть надходити декількома партіями.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Зазначають, що із 2014 року Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.

«Надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України є черговим свідченням непорушного стратегічного партнерства між нашими державами», – додають у відомстві.

Нагадаємо, Україна і США вирішили укласти угоду про спільну розробку військової техніки. Це посилить можливості України в розробці озброєнь і складових елементів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: