НАЗК завершило повну перевірку декларації Володимира Зеленського

Читать на русском
НАЗК перевіряло відомості про майновий стан та доходи президента України Володимира протягом шести місяців і невдовзі опублікує результати перевірки декларації за 2020 рік.
Детектор медіа

Національне агентство із питань запобігання корупції завершило роботу над збором інформації про правдивість або неправдивість даних, зазначених у декларації президента України Володимира Зеленського за 2020 рік. Декларацію перевіряли з продовженням строку на 60 днів.

Про це «Слово і діло» повідомили в НАЗК.

Підставою для перевірки декларації Володимира Зеленського стало те, що посада Президента України є номером один у рекомендованому НАЗК переліку черговості проведення повної перевірки декларацій.

Важливим аргументом для перевірки декларації є те, що президент - це особа, які має особливо відповідальне становище, а сама посада пов’язана з високим рівнем корупційних ризиків.

Порівнюємо декларації Зеленського: що змінилося в 2020 роціУ Володимира Зеленського за рік виріс дохід, на відміну від членів його сім'ї. Також у президента у власності стало менше нерухомості.

НАЗК розпочало перевірку декларації Володимира Зеленського в середині квітня 2021 року.

За законом повна перевірка повинна бути завершена у строк не більше ніж 120 календарних днів з дня початку строку перевірки. А отже, в середині серпня 2021 року НАЗК мало підготувати висновок про результати перевірки.

Втім, як повідомили «Слово і діло» в Нацагентстві, керівник Управління проведення обов'язкових перевірок продовжив строк перевірки на 60 днів. Як пояснили в НАЗК, зазвичай більш тривалий час на перевірку потрібен у разі, якщо у декларанта є майно за кордоном, і потрібно отримати відповіді на запити від іноземних держаних органів та комерційних структур.

Враховуючи продовження строку перевірки, станом на 18 жовтня Управління проведення обов'язкових перевірок завершило збір інформації про вміст декларації та готує висновок про результати перевірки. Таким чином, інформація про результати перевірки буде опублікована на офіційному сайті НАЗК протягом найближчих двох тижнів.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало про те, що заступник міністра юстиції Віталій Василик, за даними НАЗК, захищав інтереси приватної компанії всупереч закону, а заступник голови ДФС Орленко приховав від НАЗК те, що його дружина позичила 2,7 млн грн третім особам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: