ВАКС не закрив справу про збитки УЗ від купівлі палива у «Вог Аеро Джету»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника про закриття кримінального провадження на підставі норми КПК України.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився закривати кримінальне провадження про завдання понад 92 млн грн збитків філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівлі палива у компанії «Вог Аеро Джет».

Таке рішення 11 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник одного з обвинувачених подав клопотання про закриття справи на підставі пункту 10 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України, тобто у зв'язку з закінченням строку досудового розслідування після повідомлення особі про підозру. Однак суд у задоволенні клопотання відмовив.

«У задоволенні клопотання захисника Поповської Т.В. про закриття кримінального провадження №52016000000000330 від 20.09.2016 на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України – відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у цій справі обвинувачують колишніх начальника та заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Олександра Кулака та Данила Мізіна, чинного начальника відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства філії ЦЗВ УЗ Андрія Бондаренка і менеджера ТОВ «Вог Аеро Джет» Оксану Деркач.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Мізін, Кулак та Бондаренко діючи під керівництвом організатора злочину Анатолія Савича, який наразі перебуває в розшуку (розслідування стосовно нього здійснюється окремо), та за пособництва Деркач, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах вказаного товариства, за наявності чинного контракту безпідставно підвищили ціну поставок ним дизельного палива для потреб УЗ одразу на 92 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: